|

Alternatieve kerstboom

Alternatieve_kerstboom_van_kerstballen

Zo, Sinterklaas zit erop, op naar Kerst! Dit jaar staat er bij mij voor het eerst geen echte boom. Sinds een jaar of drie kochten we hier in de buurt een echte Nordmann. Duur, dat wel, maar  het versieren van een boom zonder dagen daarna nog jeuk en irritatie te hebben is ook wat waard. Vorig jaar had het al dagen geregend, de bomen waren omgewaaid, zoals gewoonlijk was het guur en nat toen we de boom haalden, maar alla, dat hoort er een beetje bij. Minder was dat de boom nog kletsnat was toen we hem binnen zetten  en meteen de hele vloer ónder de modder zat. Dat deed mijn man verzuchten dat dit de laatste keer was dat er een echte boom in huis kwam. Buiten: oké, binnen moest er maar iets anders komen. Nu vinden we allebei kunstkerstbomen echt verschrikkelijk (ja, ik weet er zijn hele mooie te koop, maar het blijft nep).  Ik heb dus de laatste tijd eens om me heen gekeken naar alternatieven. Als het dan toch geen echte wordt dan ook maar helemaal iets anders.

De natuurliefhebbers onder ons vinden hieronder misschien iets naar hun zin:

Ik vond deze bij IKEA, woontrendz.nl, blog.freepeople.com, Canadiahometrends.com)

Wil je het iets strakker hebben, dan zijn er ook voldoende voorbeelden te vinden:

(Pikkuvarpunen.blogspot.fi, interiorjunkie.com, theartofdoingstuff.com, Frenchbydesignblog.com)

Hoeft het niet per se natuurlijk dan kun je bijvoorbeeld washitape, krijt of verf gebruiken of kant en klare stickers kopen:

(Homeenstyle.net, Blackbirddesign.nl, Eenigwonen.nl, Tinyme.com.au)

En wil je het juist een beetje gek, dan zijn dit misschien ideeën:

De middelste twee zijn misschien meer lange termijnprojecten. De tijd tot aan de Kerst is misschien wat kort om nog zoveel lege eierdozen en bierflesjes te sparen. Voordeel van de eerste is dat je volop ruimte in je boekenkast hebt om die te vullen met andere kerstitems. De laatste doet me erg denken aan iets wat een schoonzus van me ooit deed: de kerstboom vol hangen met keukengerei. Op de site waar ik hem vond gaven ze de tip om bijvoorbeeld op Marktplaats eens te kijken of je oud servies op de kop kunt tikken tegen een prikkie.

(Canadianhometrends.com, Welke..nl, Homeharmonizing.com, Showhome.nl)

Welke het bij mij wordt? Ik neig naar degene die ik helemaal bovenaan plaatste (Showhome.nl), maar ook deze vind ik  erg mooi. Beide zijn een zelfmaakproject. De beschrijving van deze vind je op notmartha.org.

tree_allthree mobiel

 

Volg mijn blog de komende weken voor meer Kerstideeën.

Vergelijkbare berichten