| |

Bermbloemen

vaas met fluitekruid - Lynda Hovens

Niet alleen je tuin komt de laatste weken tot leven, ook in de bermen zie je steeds meer bloemen verschijnen. Daar zitten hele mooie bij, je wilt ze waarschijnlijk alleen niet in je eigen tuin. Hooguit knip je een keer een paar stengels af om ze in een vaas te zetten. De meeste houden het in huis ook niet zo heel lang uit. Maar je kunt natuurlijk alternatieven zoeken. 

De makkelijkste is misschien wel de klaproos. Een volle neef daarvan is bijvoorbeeld de Papaver somniverum (slaapbol).

Vind je juist de boterbloem erg leuk, dan zou je bijvoorbeeld voor een kogelbloem (Trolleus europaeus) kunnen kiezen.

Het fluitenkruid kun je bijna niet missen. Overal in bermen staat het volop te bloeien. Tenminste, voor zover het niet in vazen staat. Erg fraai zoals je ziet op de foto van Lynda Hovens boven dit blog. In de tuin kun je het prima vervangen door Achillea millefolium oftewel Duizendblad. In meerdere kleuren te krijgen, maar in dit geval kies je natuurlijk een witte variant. Deze wordt wel wat minder hoog, dus wil je het echt goed doen, dan kies je voor de Achillea grandiflora. Die wordt tot 1,25 m maar heeft dan wel weer als nadeel dat je nog even moet wachten. Hij bloeit namelijk pas in juli.

De korenbloem kun je een-op-een vervangen door de Centaurea montana. 

Tot slot klaver: de bladeren van de wilde variant en de gecultiveerde Oxalis alpina lijken erg op elkaar, maar de vorm van de bloem is heel anders

Tot ziens!

Sanneke

Vergelijkbare berichten