| |

Creatief met takken

Een mooie dag vandaag om een lekkere wandeling te maken. En als je dat doet, ga dan eens op zoek naar mooie takken. We hebben nog wel geen echte novemberstorm gehad, maar er liggen vast al her een der takken op de grond. Met takken kun je in huis alle kanten op. Vorig jaar heb ik een stel takken die ik op een fietstocht hier in de buurt vond verdeeld over twee grote glazen weckpotten die ik gevuld had met kunstsneeuw. Een vogelhuisje erin, een vogeltje op een tak en met wat lichtjes had ik een hele simpele, maar leuke kerstdecoratie. Ook heb ik al bijna twee jaar plezier van een paar takken die ik van mijn buurvrouw kreeg. Eerst hebben ze bijna een jaar lang gewoon in een mooie vaas gestaan. Met Kerst vorig jaar heb ik ze aangekleed met papieren kerststerren en daarna, omdat ik het wintergevoel nog even vast wilde houden hebben het al genoemde  vogelhuisje en vogeltje er nog een tijdje  in gebivakkeerd.

Sinds afgelopen voorjaar liggen ze, in verschillende opstellingen, op een mooie schaal. Met tulpen en ranonkels, met een paastafereel, van de zomer met steeds weer andere bloemen in een stel hele kleine vaasjes waar ik tegenaan liep en sinds een paar weken natuurlijk als herfsttafereel. Langzaamaan ben ik me aan het voorbereiden op de winter- en Kerstschaal.

schaal kopie

 

Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden met takken. Hieronder een paar voorbeelden. Deels zo te koop, deels om zelf te maken (foto’s welke.nl 2x en Showhome.nl).

kapstokken kopie

Je kunt er een kapstok van maken of een stoer kledingrek voor de babykamer of maak er  een grappig schilderij of fotolijstje van (foto’s respectievelijk via  Welke.nl 2x en Stipje.blogspot.nl.)

fotolijst kopie

en wat vind je van deze  stoere boekenplanken:

Mooie boekenplanken - Boomstam Takkenbos kopie

En tot slot, om alvast een beetje in de stemming te komen wat leuke ideeën met waxinelichtjes.

licht kopie

 

Kortom: ideeën te over dus op jacht naar takken!

Vergelijkbare berichten