| | |

Last minute DIY ideeën voor het Kerstdiner

Zo, de Kerstboom  staat, alle versiering is opgezet en neergehangen, op naar het Kerstdiner. Hoe je de tafel mooi aankleedt, daar is heel veel over te vinden op internet, maar ik wilde toch wat ideeën die ik de afgelopen weken tegenkwam delen.

Bij het zoeken naar een goed voorbeeld om  een servet mooi te vouwen, kwam ik op dit tegen: heel simpel, maar met een mooi servet vind ik het wel chic.

servet 2 blog

http://www.elsarblog.com/products/servetten-vouwen-salinas (het youtube filmpje waarin het uitgelegd wordt staat onderaan de pagina)

Bij &suus vond ik deze tip. Je kunt het, zoals zij zegt, gebruiken om  je glas niet kwijt te raken, maar ik vind het ook een leuk idee om het als naamkaartje bij het bord te zetten. Je schrijft met een speciale krijtstift voor glas en je veegt het er ook zo weer af.

glas met naam - &Suus

Heb je nog niet al je oude servies als Kerstboom gebruikt (zie mijn blog van 7 december)  en heb je nog tijd over, dan is dit misschien een tip: zelf je servies decoreren. Je kunt er een speciale keramiekstift voor gebruiken (Pipoos), maar ook een permanent marker werkt.

Kerstservies maken

De beschrijving vond ik bij stekmagazine.nl. Ook leuk om met kinderen te doen trouwens. Hoe leuk is het niet om elk jaar weer het zelf gemaakte Kerstservies uit te stallen?  http://stekmagazine.nl/diy-kerstservies

Op zo’n mooi bordje smaakt een stroopwafelster natuurlijk extra lekker (gevonden op welke.nl)

Stroopwafelster

 

Heb je al een toetje bedacht trouwens? Misschien is dit een idee: Kerstmannetjes van aardbeien (ook gevonden op Welke)

Kerstmannetjes om op te eten

Ik vond ze (via Welke.nl) bij www.diycozyhome.com. Daar kon ik het bijgevoegde recept niet vinden, maar  laat nou het recept in de laatste Allerhande staan (met een hele lelijke foto, maar goed). Dus bij deze het recept:

http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1185204/aardbei-kerstmannetjes

De laatste twee tips horen misschien niet  helemaal thuis bij een stylingadvies, maar ik vond ze te leuk om niet te laten zien.

                                                                                                                                                           HELE FIJNE KERSTDAGEN!

Kerstkaart

(met dank aan http://vector-image.blogspot.co.uk/2009/05/christmas-tree-vector-image.html)

Vergelijkbare berichten