|

Nog meer warmte in huis

Het is nog steeds te warm voor de tijd van het jaar, maar ’s avonds wil het echt al flink afkoelen. Ik twijfel op dit moment heftig of ik niet toch mijn dikkere dekbed van zolder zal halen. Niet omdat ik het ’s nachts koud heb, maar gewoon omdat je daar net iets meer in weg kunt kruipen.

En nu de klok is verzet en ik ’s avonds weer in het donker thuis kom, wordt de neiging om kaarsen aan te steken ook steeds groter. Ik heb al wat leuke items gespot. Om maar weer eens met een Scandinavisch voorbeeld te beginnen: dit windlicht van Iittala is toch wel heel erg mooi. Helaas ook een beetje prijzig. De Lup van Hay (ook in het zwart) staat ook hoog op mijn verlanglijstje en is gelukkig iets goedkoper. Die durf ik tenminste eventueel nog wel voor mijn verjaardag te vragen of zo.

Een stuk betaalbaarder zijn deze mooie kaarsen die ik bij welke.nl (www.welke.nl) zag. Ze hebben een omhulsel van metaal dat met berkenbast bekleed is. Als de kaars opgebrand is, zet je er zo weer een waxinelichtje in. En ze passen natuurlijk helemaal in de natuurtrend van nu.
En hoewel ik geen grote fan ben van steigerhout vind ik deze kandelaar van wisenwaarachtig (www.wisenwaarachtig.nl) toch wel erg gaaf, nostalgisch maar toch helemaal van nu.
windlichten en kandelaars
En de ultieme gezelligheid en warmte komt wat mij betreft van een open haard. Een echt houtvuur heb ik uit mijn hoofd gezet. Wel het gezelligste, maar ook het meeste werk. Het allermooiste vind ik een vrijstaande haard, als room-divider of zo, maar in mijn huis is daar geen geschikte plek voor. Het allerbelangrijkste aan een haard vind ik namelijk dat je er goed omheen kunt zitten en als hij als roomdivider wordt gebruikt, moet je hem ook nog eens aan alle kanten goed kunnen zien. Misschien moet ik een volgend huis maar aanpassen aan mijn haarddroom ☺.
haarden
Mooi alternatief vind ik zelf ook nog wel een bio-ethanolhaard. Het leuke daaraan is dat je ze overal kunt neerzetten, eventueel zelfs buiten.
haarden2 kopie

Vergelijkbare berichten