Zachte items voor warmte in huis

Mijn ideale herfstmiddag: lekker op de bank bij de open haard (die ik overigens helaas niet heb) met een grote pot thee, een lekker stuk chocola (met hazelnoot!) en een goed boek. Voor wat extra warmte: kussens, plaids, een lekker warm kleed onder je voeten en niet te vergeten grote en kleine vuurtjes. Er is op dat gebied natuurlijk zat te vinden. Ik heb zelf alvast wat verzameld. Deze week allereerst de zachte items.

Ik ben zelf erg blij met mijn kussens van kus-sen.nl. Zij maken unieke kussens van goede meubelstoffen. Ik mag alleen drie jaar geen nieuwe kussens meer kopen, maar als het goed is gaan ze langer mee en vervelen ze niet snel.

Ferm Living heeft ook erg mooie kussens vind ik. Ze zijn, net als die van kus-sen.nl, niet goedkoop, dus als je elk seizoen wilt wisselen is dit misschien niet zo’n goede keus. Aan de andere kant: tel eens op hoeveel geld je de afgelopen jaren al uit hebt gegeven aan dit soort zaken. Is het dan niet een idee om een keer wat meer uit te geven om er langer van te genieten? Misschien is het eng om een keuze te maken, juist omdat je ze niet snel weer zult wisselen. Mocht je daar hulp bij nodig hebben…..

Ook wat plaids betreft kun je los gaan. Zelf ben ik een beetje verliefd op de groene zigzagplaid die ik laatst bij Eijerkamp zag.

Volgens mij past die perfect bij mijn nieuwe kussens. In dezelfde sfeer zag ik deze van alpacawol bij popsplaza.nl. Helaas kan ik niet tegen wol, dus is dit voor mij geen optie. Ook deze gebreide grijze van Leen Bakker vind ik mooi. Ga je voor meer kleur dan zijn de onderstaande plaids misschien een goede keus. En heb je een beetje geduld en ben je daarnaast ook nog eens handig met brei- of haaknaalden, dan kun je er natuurlijk ook zelf een maken. Deze blauwe vond ik op hobby.blogo.nl (http://hobby.blogo.nl/2007/04/20/beddensprei-haken-breien).

Een kwestie van veel grote vierkanten of rechthoeken breien of haken die je later aan elkaar vast maast of haakt. Voordeel: je kan zelf de afmetingen bepalen en je eigen materiaal (zo duur of goedkoop als je zelf wilt) kiezen. Ook een leuk klusje voor als je wel lekker op de bank wil zitten, maar niet zo’n lezer bent. Pak je in plaats van dat goede boek een goede film of je zet een lekker stuk muziek op.

Een vloerkleed brengt warmte in huis, maar verbindt ook je meubels met elkaar, zodat je kamer een geheel wordt in plaats van een stel losse stukken. Toen wij een paar jaar geleden naar een vloerkleed zochten, schrokken we eerlijk gezegd nogal wat dat kostte. Nu moesten wij ook wel een flink kleed hebben en dat was niet standaard te koop. We kregen een goede tip: zoek een tapijtwinkel op en zoek tapijt uit waar je een karpet van kunt laten maken. Voordeel: je hebt sowieso veel meer keus en je kunt precies de maat laten maken die je nodig hebt. Wij legden kranten op de vloer om de juiste maat te bepalen, maar je kunt het natuurlijk ook op de vloer afplakken en opmeten. Maar als ik geweten had wat ik nu weet, had ik het misschien nog wel anders gedaan. Ik zag namelijk afgelopen week bij 101woonideeen een zelfgemaakt vloerkleed van tapijttegels. Het is even een klus, maar wat ziet dit er gaaf uit. De werkbeschrijving vind je op www.101woonideeen.nl/zelfmaken. Zoeken op karpet tapijttegels.

6. 101 - karpet tapijttegels
Maar er is natuurlijk ook heel veel moois te koop. Zo hebben de Nederlandse ontwerpers Scholten en Baijings voor het Deense Hay een karpet ontworpen dat gemaakt is van papier. Bij mij staat hij op mijn lijstje voor de slaapkamer, want ik ben bang dat het in een woonkamer niet heel lang mooi blijft. Maar misschien vergis ik me daar wel in. Ook het kleed Two Ways van hetzelfde merk is redelijk betaalbaar en wel erg mooi. Het laatste kleed Odesi, genaamd Tracks wil ik je niet onthouden. Het lijkt alsof er een voertuig over het kleed heeft gereden. Helaas is dit wel weer wat duurder.

Volgende week: kaarsen, windlichten en open haarden

Vergelijkbare berichten