|

Zomerse irritaties 2 – wat dacht je van wespen?

 

Brabant wespenbestrijding
Brabant wespenbestrijding

Afgelopen week schreef ik hoeveel last je kunt hebben van muggen, maar wat dacht je van wespen? In de Home And Garden van augustus las ik een paar tips hoe je de last daarvan kunt beperken. Zo is het beter om geen fruitbomen of felgekleurde planten bij je terras te zetten. Ook kun je ze verjagen met een bakje azijn of citroenwater met kruidnagels. Geen idee of dat laatste werkt, het is natuurlijk het proberen waard, maar als je wel fruitbomen of felgekleurde planten in je tuin wilt, heb je weliswaar het probleem niet bij je terras, maar komen doen ze natuurlijk wel dan. Volgens mij is dan de beste oplossing een wespenval neer te zetten, maar daar gold tot nu toe voor mij hetzelfde voor als voor vliegenmeppers: ze zijn zo lelijk. Ik ging dus op zoek naar een leuke dan wel minder lelijke wespenval. En ik heb ze gevonden. 

Icatcher - kopie
I-catcher – wespenvanger.nl

 Ik vind de I-catcher er zeker niet echt lelijk uitzien, hij is er ook in andere kleuren en redelijk betaalbaar.

wespenval - bug-busters.bejpg
bug-busters.be

Deze heeft er wel wat van weg, vind ik ook nog alleszins acceptabel.

Wat ik bij deze (en nog een heleboel meer) wel vervelend vind, is dat je de wespen ziet. Ik ga dan toch steeds zitten kijken of ze er niet toch uitkomen. Nou vind ik er eentje die dat veel minder heeft, maar die is wel beduidend duurder.

tuinadvies.be
tuinadvies.be

En bij deze is dat nog minder: de ‘Trap’ van Sagaform:

Sagaform - Keck en Lisa
Sagaform – Keck en Lisa

 

Maar bij het Belgische Xala vond ik de ultieme oplossing (denk ik): de Waps, een ontwerp van het Antwerpse Concrete.

Hoe simpel kan het zijn: past op elk willekeurig flesje en het enige dat je verder nodig hebt is een beetje limonadesiroop of een lik jam. Te koop bij o.a. V&D. Ik gebruik gewoon een donkergekleurd flesje en mijn probleem is opgelost. En nog hartstikke goedkoop ook. Ik denk dat ik deze maar eens ga uitproberen.

Waps - Xala
Waps – Xala

 

Vergelijkbare berichten