|

Zomerse irritaties 1 – of: wat hebben muggen met design te maken?

 

Afgelopen week stond voor mij vooral in het teken van muggen. Op de een of andere manier kwam ik ze steeds weer tegen.

Het begon met de Instagramfoto van Normann Copenhagen over de Buzz Flysvanger (vliegenmepper).

Buzz_Flyswatter_Normann Copenhagen
Buzz Flyswatter Norman n Copenhagen

 

 

Een designvliegenmepper, gebaseerd op een opgevouwen krant. Extraatje: je schept de doodgeslagen mug makkelijk met de mepper op, zodat je er niet met je handen aan hoeft te zitten. Ziet er toch een stuk beter uit dan de aloude bekende vliegenmepper die we allemaal wel kennen.

vliegenmepper - Blokker
vliegenmepper – Blokker

Of, misschien nog wel erger: de elektrische tennisracket die ook ik in huis heb. Vind ik zelf een onding en nog lelijk ook.

STHY Interieur en Tuin
STHY Interieur en Tuin

Nou wil het geval dat ik meestal wel de prooi ben van muggen in de slaapkamer, maar ik hoor ze meestal pas als ze al zo’n beetje in mijn oor zitten. Mijn man daarentegen heeft er een soort zesde zintuig voor. Dat heeft me al de nodige nachtrust gekost. Hij is een goede vanger, maar dan moet je ze wel eerst zíen. Als het te lang duurt, geven we vaak de moed maar op. Maar de mug doet dat meestal niet, dus na een paar minuten gaat toch maar weer de lamp aan. En dat vaak meerdere keren achter elkaar. Dat was ik laatst zo zat, dat ik voorstelde maar even het licht aan te houden en te gaan lezen of zo, totdat de mug zich weer liet zien of horen. Ook deze week gebeurde dat. Ik besloot mijn Facebook maar even te gaan bekijken en laat mijn broer nou een artikel van de Speld te hebben gedeeld (thanks broer) over muggen in je slaapkamer:  http://speld.nl/2015/07/23/een-mug-in-je-slaapkamer-hoe-nu-verder/

 Een van de reacties daarop was: pak een zaklantaarn en door de schaduw die ontstaat, weet je precies waar de mug zit.  En mocht de mug zich niet meteen laten zien: even wapperen met het beddengoed en ook dat probleem is opgelost.Een eye-opener eerste klas en meteen toegepast.  

I-phone zaklantaarn

Manlief had hem binnen de kortste keren te pakken en de rest van de nacht hebben we prima kunnen slapen.

Dus voortaan allemaal de zaklamp of de I-phone  naast het bed en meppen maar! Ik ga in elk geval sparen voor de Buzz. En mocht je nou toch geprikt worden: tijgerbalsem (liever niet de rode) is daar dé remedie voor!

Tijgerbalsem kopie

Vergelijkbare berichten