| | | |

Doe je mee met WannaPLEE?

Heb jij dat ook wel eens? Dat je zomaar uit het niets ergens mee begint en er dan vervolgens niets mee doet? Omdat je gewoon niet meer weer hoe je verder moet (of je er misschien een beetje voor schaamt)?

Je kunt je vast nog wel dat filmpje herinneren aan het begin van de corona-crisis van die heftruckchauffeur die de draak stak met de toiletpapierhamsteraars. In dezelfde periode las ik dit artikel in de Volkskrant: Papier hier – hoe een alledaags product een verzamelobject werd. Ik zal je vertellen, ik heb ook een vreemde toilettik.

Een jaar of zes geleden, op vakantie in Portugal, overviel het me ineens: opeens zag ik overal apart ingerichte toiletten en originele toiletaanduidingen. Zoals dat wel vaker gaat: als je er eenmaal oplet, zie je steeds meer. 

Sindsdien ga ik nog zelden zonder telefoon naar het toilet. Het is zelfs wel eens gebeurd dat ik teruggelopen ben als ik iets leuks zag om het alsnog op de foto te zetten. Ook mijn wederhelft krijgt nog wel eens de opdracht dit voor me te doen. Inmiddels heb ik dus een aardige voorraad opgebouwd. De gedachte dat ik er iets mee wilde doen op Social Media was er vanaf het begin. Het wat en hoe bleef nog even een vraagteken.

Vorig jaar september kwam ik via Instagram in contact met Ellen Pichotte, (smartfoto_ellenpichotte). Zij  is SmartPhoneFoto-expert en geeft workshops SmartPhone Fotografie/Online zichtbaarheid aan zelfstandig ondernemers. Ellen plaatst geregeld een foto op Instagram van een detail van een voorwerp en vraagt dan haar volgers wat dat is. Toen we een keer afspraken had ik het er met haar over dat ik eraan zat te denken om net zoiets te doen. Zij reageerde heel enthousiast en het grappige was dat ik al in de auto de naam bedacht: WannaPLEE?

Ik nam me vast voor om er meteen in 2020 mee te beginnen, maar zoals dat wel vaker bij mij gaat stelde ik het toch weer uit. Eerst wilde ik er een blog over schrijven. Anders zou toch niemand begrijpen wat de gedachte erachter was? Door allerlei oorzaken kwam het er niet echt van en waar andere mensen meer tijd leken te hebben toen corona losbarstte was het bij mij precies omgekeerd. Niet alleen kan ik als secretaresse gewoon thuis werken, maar er kwamen ongekend veel opdrachten voor tuinontwerpen. Daar was ik natuurlijk heel blij mee, dat snap je.

Vorig jaar zag ik op Instagram een item voorbij komen waarin mijn zoon Casper, freelance fotograaf uit Apeldoorn gespecialiseerd in autofotografie, reportagefotografie en portretfotografie (Casper Heij Fotografie), twee dames les gaf in fotograferen met je i-Phone. Ik vertelde hem meteen dat ik dat ook wel een keer wilde. Op mijn verjaardag in februari ging mijn wens in vervulling. We spraken af om eind maart samen op stap te gaan en dan zou hij mijn kennis bijspijkeren. 

Alweer door corona werd ook dat uitgesteld maar eind mei ging ik dan toch een ochtend met hem aan de slag. Na afloop zaten we nog wat te praten, o.a. over Instagram. Ik vertelde ook hem over mijn plannen met de toiletfoto’s. Maak er een aparte hashtag van Mam en vraag mensen om mee te doen. Dat vond ik een goed idee, maar weer stokte het. 

Tot ik me een paar dagen geleden ineens realiseerde: het is17 deze week exact een jaar geleden dat ik Ellen ontmoette en de naam bedacht en er is nog steeds niets gebeurd! Te zot voor woorden natuurlijk.

Dus: vanaf nu op Instagram elke vrijdag een foto van een toilet ergens op de wereld met de vraag en de hashtag WannaPLEE?

Te beginnen met deze, omdat het hier allemaal mee begon: 

Kun JIJ raden waar ik deze heb gemaakt?

Groetjes,

Sanneke

Vergelijkbare berichten