| | | |

Herfst, herfst, wat heb je te koop?

Havikshof 2014
STHY_Interieur_en_Tuin

Ken je het liedje hierboven?  Bladeren op een hoop, zakken vol met wind. Regen wordt er niet genoemd en op het moment dat ik dit schrijf is daar ook geen sprake van. Het is best een mooie herfstdag vandaag, zo eentje waarop je een lekkere boswandeling kunt maken. En wie weet, nog wat materiaal verzamelen om het herfstgevoel mee naar huis te nemen.

Vorig jaar schreef ik al eens een blog over wat je  zoal met takken kunt doen: creatief-met-takken.  Maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Ik gaf daar ook toen al wat voorbeelden van, maar kwam er nu weer een aantal tegen die ik met je wilde delen. De eerste is eigenlijk heel simpel: zet een paar vazen bij elkaar van glas of in dezelfde of in bij elkaar passende kleuren en zet per vaas een of twee mooie takken. Succes verzekerd! 

In_my_Attic

Kun je zelf breien dan is het misschien wel een leuk idee om deze te maken. Hier is een gepunnikt koord om het glas gewikkeld, maar je kunt natuurlijk ook touw gebruiken.

the_glamarous_housewife
theglamaroushousewife.com

Met Kerst heb ik al een paar jaar een of twee weckpotten met een winters tafereel staan, waar ik kerstlampjes bij in doe. Ook die gebruikte ik al eens in een blog: kerstversiering-anders-diy. Maar waarom zou je die lampjes niet iets eerder van zolder halen? Ook een vaas met dennenappels ziet er meteen anders uit als je er lichtjes bij doet.

gevonden op Pinterest
gevonden op Pinterest

En tegen de tijd dat het Kerst is, schud je wat kunstsneeuw ertussen, of je bespuit er een stel dennenappels mee en je hebt weer een leuke kerstversiering.

Enige tijd terug kocht ik bij Intratuin  een zak met dennenappels, eentje met schijven hout en een met stukken schors. Ik gooide alles bij elkaar in een grote vaas en legde de kastanjes die ik uit mijn eigen tuin haalde er bovenop. Zo stond het al een tijdje, maar was best een beetje saai. Toen ik ideeën aan het zoeken was voor dit blog, kwam ik eerst de foto met de lichtjes tegen en toen deze.

Anouk_Dekker.nl
Anouk_Dekker.nl

Omdat ik voor mijn kerstlampjes inderdaad de zolder op moest en kaarsen bij de hand had, koos ik voor het laatste. Wel een beetje opletten als ze branden natuurlijk.

STHY_Interieur_en_Tuin
STHY_Interieur_en_Tuin

En eerlijk gezegd maakte ik het mezelf dit jaar wel heel makkelijk. In het pakketje dat ik ontving bij de Instaswap waar ik vorige maand aan mee deed, zaten dennenappels, bladeren en eikels om de verpakking op te leuken. Ik legde ze op een schaal op tafel met okergele en groene kaarsen, een geel vaasje en een groene bloempot, die ik al een tijdje op tafel heb. Een paar pompoenen erbij en alles bij elkaar ziet het er best herfstig uit. 

STHY_Interieur_en_Tuin
STHY_Interieur_en_Tuin

En nu we het toch over etenswaren hebben: je moet er maar op komen om kool en pompoenen als kandelaar te gebruiken. 

theglamaroushousewife
theglamaroushousewife.com

Tot de volgende keer!

Sanneke 

 

Vergelijkbare berichten