| |

Tik-tak, tik-tak

eeuwigdurende-kalender-behance-net

Hoe vaak ik het ondertussen ook heb meegemaakt, het kijken naar de klok die de laatste seconden van het jaar weg tikt blijft altijd weer spannend. Maar ook de rest van het jaar blijven klokken voor mij een onmisbaar item. Hoewel ook ik steeds vaker de tijd check op mijn telefoon of computer, even een snelle blik op de klok werpen blijf ik handig vinden.

Mijn ouders hadden voor hun verloving een marmeren klok gekregen. Als ik me goed herinner was hij zelf gemaakt. Ik vond hem spuuglelijk, maar wat heel grappig was, was dat mijn schoonouders later bijna net zo’n klok bleken te hebben. Ook een verlovingscadeau, ook van een vriend die hem zelf gemaakt had. Ik heb het nooit uitgezocht, maar heb me weleens afgevraagd of het maken van marmeren klokken begin jaren vijftig een algemeen voorkomende hobby was. De klok van mijn schoonouders staat nu al jaren bij mij op de kast. Echt lelijk vind ik hem niet meer, echt mooi ook niet, maar er zit natuurlijk wel emotionele waarde aan en past op de een of andere manier wel in onze inrichting. Hij mg dus gewoon lekker blijven staan. Waar de klok van mijn ouders is gebleven, weet ik helaas niet. Ook heb ik geen idee meer wat we met onze eigen eerste klok hebben gedaan: de Roll-o-clock van Mattel. Ik vermoed dat we hem zat waren en weggegooid hebben.

Het is wel fijn als een klok leuk is om naar te kijken. Ik heb er dus maar eens een paar opgezocht en, omdat we nu eenmaal in die periode van het jaar zitten: ook een paar leuke kalenders. En ja, een nieuwe kalender en vooral een nieuwe, lege agenda, is en blijft ook altijd leuk, maar ik houd het dit keer bij eeuwigdurende kalenders. In het kader van duurzaam en zo.

Maar mijn all-time-favourite is toch wel de Clocktwo van Biegert&Funk: niet makkelijk afleesbaar denk ik, maar zo mooi strak en heel veel kleuren te krijgen. Inmiddels overigens ook als horloge zag ik. Een probleem: hij is redelijk prijzig.

biegert-funk-desognklok-foto-designshops-eu
Clocktwo – Biegert&Funk – foto designshops.eu

Een paar jaar geleden gaf ik mijn man deze eeuwigdurende kalender cadeau.

MoMa eeuwigdurende kalender - Gideon Dagan
MoMa eeuwigdurende kalender – Gideon Dagan

Bij het voorbereiden van dit blog kwam ik erachter dat die oorspronkelijk ontworpen was voor het MoMa in New York. Nooit geweten. Helaas raakte op een gegeven ogenblik het balletje zoek dat de dag aangaf.  Hij werd, voorlopig vervangen door deze:

kalender

Die eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat hij leuk, maar niet echt mooi is en misschien nog wel eens vervangen gaat worden door deze:

eeuwigdurende-kalender-augustus-behance-net

Maar volgens mij moet ik dan zelf aan de slag. 

Voor nog meer inspiratie, kijk op mijn Pinterest pagina: STHY – As time goes by

Alle goeds voor 2017!

Sanneke

Vergelijkbare berichten